Sperm Hareketliliği Artıran Besinler Nelerdir
Sperm Hareketliliği Artıran vitaminler ile mutluluk size çokyakın olabilir. Bebek bekleyen çiftlerin bazı sorunlar ile karşılaştığını biliyoruz. Bunların bazıları kadınlarda görünsede bir kısmı da erkeklerden kayanlaklı olabiliyor. Bunların başında ise sperm ile ilgili sorunlardır.
Yapılan bir sperm analizi sonucunda sperm hareketliliği istenilen düzeyde olmayabilir. Peki bu durumda ne yapılmalıdır. Sperm hareket indeksi üzerinde ne kadar etkili olduğu bilinmesede denenebilir. Bu içeriğimizde Sperm Hareketliliği Artıran besinler , bitkiler ve vitaminler incelenmektedir.
Sperm Hareketliliğini Artıran Besinler
Bitter Çikolata
Muz
Keçiboynuzu
Ispanak
Ceviz
Balık
Sarımsak
Nar
Yumurta
Kırmızı Et
İstiridyeler
Kırmızı et ve kümes hayvanları
Yengeç ve ıstakoz gibi kabuklu deniz ürünleri
Müstahkem kahvaltı gevrekleri.
Sperm Hareketliliği Artıran Bitkiler
Fındık ve fasulye Kepekli tahıl ürünleri ıspanak, marul, marul, Brüksel lahanası ve kuşkonmaz gibi yeşil yapraklı sebzeler meyve ve meyve suları, özellikle portakal ve portakal suyu fındık, fasulye ve bezelye Kivi , çilek gibi meyveler
Sperm Hareketliliği İçin Vitamin
Sperm yapısını etkilen bir durum yoksa (varikosel) kaliteli bir yaşam ve vitaminler ile değerler yükselebilir. İhtiyacınız olan vitaminlerin belirlenmesi için öncelikte bir üroloji hekimine başvuru yapmanız ve isteği doğrultusunda bir sperm testi yapmanız gerekebilir. Sperm testi için normal değerler makalemizi okumanızı tavsiye ediyoruz.
1)Sperm Hareketliliği Çinko
Çinko’nun sperm üzerinde etkisi bilinen bir gerçektir. Özellikle sayısı ve kalitesi bakımından etklidir. İnfertil olan erkeklerin fertil olan erkeklerden daha düşük çinko seviyesine sahip olduğu belirlenmiştir.
Peki Çinkü hangi yiyeceklerde bulunuyor.
İstiridyeler
Kırmızı et ve kümes hayvanları
Yengeç ve ıstakoz gibi kabuklu deniz ürünleri
Müstahkem kahvaltı gevrekleri
Fındık ve fasulye
Kepekli tahıl ürünleri
2) Sperm Hareketliliği Folat
Folat sperm sağlığı üzerinde etkilidir. Esasen B vitamini barındırdığını belirtmeliyiz. Doğal olarak alabileceğiniz gibi folik asit olarak sentetik şekilde de satılmaktadır.
Aşağıda ki yiyeceklerden folat seviyenizi yükseltebilirsiniz.
ıspanak, marul, marul, Brüksel lahanası ve kuşkonmaz gibi yeşil yapraklı sebzeler
meyve ve meyve suları, özellikle portakal ve portakal suyu
fındık, fasulye ve bezelye
kepekli tahıllar
müstahkem kahvaltı gevrekleri
ekmek ve makarna gibi zenginleştirilmiş un ürünleri
3)Sperm Hareketliliği B- 12 Vitamini
Sprem hareketliliği üzerinde etkisinin yanı sıra diğer kriterler için de çok önemli bir besindir. Yapılan araştırmalarda sperm hareketliliği arttırdığı , sperm sayısı üzerinde etkili olduğu ve Dna hasarını azalttığı belirlenmiştir.
Aşağıda ki yiyecekleri tüketerek B 12 vitaminine katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca yapacağınız bir kan testinde diğer vitaminler ile birlikte B vitamini ölçtürebilirsiniz.
Balık ve deniz ürünleri
Kırmızı et özellikle karaciğer
Yumurta
Süt ve süt ürünleri
4) Sperm Hareketliliği C Vitamini
C vitamini genel sağlık için önemli bir antioksidandır. C vitamini sperm hareketliliği ile morjoloji üzerinde etkilidir.
Turunçgiller
C vitamini bakımından zengin meyveler
Kivi , çilek gibi meyveler
5) Sperm Hareketliliği E Vitamini
E vitamini de diğer vitaminler ile birlikte önemli bir antioksidandır. Bu vitamin sperm kalitesini artırmada yardımcı olabilir.
E vitamini en çok mısır , fındık , brokoli , ıspanak , soya fasülyesinde bulunuyor. Ayrıca doğal olarak tablet şeklinde olanlarını eczanelerden temin edebilirsiniz.
Sperm hareketliliği ve genel kriterlerde iyi gelen diğer vitaminler ise şu şekildedir ;
Omega-3 yağ asitleri
L-arginin
Çemen otu tohumu
Ginseng kökü
Ayrıca sitemizde sperm üzerinde etkili olan bir gıda takviyesi bulunuyor. En çok aranılan ve okunan makalelerimizden birisidir. Prooxeed Plus Ne İşe Yarar . Sperm Hareketliliği Artıran diğer besinleri kullananlar yorumlarını bizimle paylaşabilirler. Böylece bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen diğer ziyaretçilerimize yardımcı olabilirsiniz. Bizi Pinterest üzerinden de takip edebilirsiniz.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.